Засідання робочої групи з розробки Стратегії розвитку Лохвицької громади

  • 174

            4 грудня 2023 року за сприяння USAID «ГОВЕРЛА» відбулося засідання Робочої групи з розробки Стратегії розвитку Лохвицької територіальної громади.

            У засіданні взяли участь члени Робочої групи на чолі з  міським головою Віктором Радьком, старости громади, загалом 35 осіб та залучений консультант з місцевого економічного розвитку Дмитро Лукін.

            Головними напрямами робити на цьому засіданні були аналіз сильних та слабких сторін Лохвицької громади (SWOT-аналіз), визначення місії та стратегічного майбутнього громади.  Тож члени Робочої групи сфокусувались на основних вимірах, які має досягнути громада.

            Бурхливе обговорення викликало прогнозування сценаріїв розвитку громади, визначення зовнішніх факторів впливу на найближчі роки. Члени Робочої групи визначили стримано оптимістичну версію сценарію розвитку Лохвицької територіальної громади.

            На наступному засіданні заплановане провести уточнення стратегічних цілей, конкретизацію операційних цілей та детальну розробку завдань та проєктів Стратегії громади.

            Розробка Стратегії розвитку громади здійснюється експертною підтримкою громадської організації «Ендшпіль» в рамках її проєкту «Підтримка стратегічного планування розвитку територіальних громад Рівненської, Житомирської та Полтавської областей», що став можливим завдяки Агентству США з міжнародного розвитку (USAID) та щирій підтримці американського народу через Проєкт USAID «ГОВЕРЛА». Цей захід не  відображає погляди USAID та уряду США.