ПротиДіємоНасильству!

  • 119

У рамках Міжнародної кампанії «16 днів проти насильства», яка триває з 25 листопада по 10 грудня, на території Гирявоісковецького старостинського округу поліцейськими офіцерами Лохвицької територіальної громади Володимиром ГРИЩЕНКОМ та Тарасом КУДЕРЕЮ, спеціалістами служби у справах дітей Ольгою ПОПОВОЮ та Вікторією ЛИТВИНЕНКО, фахівцем із соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради Оксаною САВЧЕНКО  проведено акцію під гаслом ПротиДіємоНасильству!

Мета заходу – привернути увагу суспільства до проблематики запобігання домашнього насильства та насильства над дітьми.

Дорослим та дітям роз’яснено види домашнього насильства, його правові аспекти в Україні, як діяти та куди саме потрібно звертатися, якщо ви є постраждалим або свідком вчинення насильства. Кожен учасник висловив свою позицію щодо неприпустимості цього явища як вдома так і в дитячому середовищі.

Завітали організатори акції і в Гирявоїсковецьку загальноосвітню школу, де правооохоронці та працівники служби у справах дітей обговорили з педагогами закладу освіти та учнями проблему насильства в сім’ї та булінгу в освітньому середовищі, вручили учасникам акції інформаційні буклети, плакати, повітряні кульки синього та оранжевого кольору, які символізують запобігання та протидію насильству.