УРОЧИСТОСТІ І БЛАГОДІЙНИЙ КОНЦЕРТ ІЗ НАГОДИ ДНЯ ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ

  • 140

6 грудня у Лохвицькому міському будинку культури відбувся урочистий захід та благодійний концерт  з нагоди Дня Збройних сил України.

У трагічний для України воєнний час військовослужбовці стали на захист держави, коли кривавий російський агресор прийшов на нашу землю.

Зі святом, що уособлює мужність і героїзм оборонців і визволителів рідної землі, присутніх привітала секретар Лохвицької міської ради Тетяна Даценко:

– Низький уклін кожному, хто сьогодні несе нелегку військову службу, за вірність військовій присязі та патріотизм! Глибока вдячність матерям, які виховали мужніх синів, котрі вдягнули військову форму і на передовій боронять наші міста і села від окупантів! Щире спасибі волонтерам, які за покликом серця допомагають  фронту, не чекаючи подяк, нагород і визнання.  Із молитвою на вустах згадаймо героїв, а серед них і 34-х мешканців  Лохвицької громади, які загинули в боротьбі за українську землю. Їх подвиг ми будемо пам’ятати як приклад самопожертви, патріотизму, мужності і любові до свого народу, свого рідного краю. За Україну, за нас з вами свої життя віддали: ЛЕБЕДЕНКО ІВАН АНАТОЛІЙОВИЧ, КОВАЛЕНКО ОЛЕГ МИКОЛАЙОВИЧ, ВОЗНЮК ОЛЕКСАНДР ОЛЕГОВИЧ, ВОЙТЕР СЕРГІЙ ВІТАЛІЙОВИЧ, ГНАТЕНКО АНАТОЛІЙ ОЛЕКСІЙОВИЧ, ЛИСЕНКО ЮРІЙ ЮРІЙОВИЧ, ТИЩЕНКО ВОЛОДИМИР АНАТОЛІЙОВИЧ, ЗАДОРОЖНЮК ДМИТРО ІВАНОВИЧ, ЗІНЧЕНКО МАКСИМ ЮРІЙОВИЧ, МАНДРИКА КОСТЯНТИН ОЛЕКСАНДРОВИЧ, СІНІЧЕНКО ЯРОСЛАВ СЕРГІЙОВИЧ, ВЕРЕТА ЛЕОНІД ВАСИЛЬОВИЧ, АНДРУЩЕНКО ІГОР ОЛЕКСАНДРОВИЧ, ПАДАЛКА СЕРГІЙ ЮРІЙОВИЧ, КРИВКО ОЛЕКСАНДР ВОЛОДИМИРОВИЧ, ГАВРИЛКО ДМИТРО ГРИГОРОВИЧ, БУТКО РОМАН АНАТОЛІЙОВИЧ, ЛОЗІНОВ РОМАН ОЛЕКСАНДРОВИЧ, КОРПАНЬ ОЛЕКСАНДР ГРИГОРОВИЧ, НЕВМЕРЖИЦЬКИЙ ОЛЕКСАНДР КОСТЯНТИНОВИЧ, ШЕВЧЕНКО ВОЛОДИМИР ЮРІЙОВИЧ, ТУТКО ОЛЕКСАНДР СЕРГІЙОВИЧ, ГОЛУБ ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИРОВИЧ, МАЛИШКО РОМАН ВІКТОРОВИЧ, ЗАЄЦЬ СЕРГІЙ ВІКТОРОВИЧ, ІВАЩЕНКО СЕРГІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, ОЛЬШАНСЬКИЙ РОСТИСЛАВ ОЛЕГОВИЧ, БУЯКІН ОЛЕГ ВІТАЛІЙОВИЧ, ТЕРНО ЮРІЙ ОЛЕКСАНДРОВИЧ, ЛЯШЕНКО ВОЛОДИМИР СЕРГІЙОВИЧ, КОЗАЧЕНКО ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ, КОЧЕРГА ЮРІЙ МИКОЛАЙОВИЧ, ГОЛОВКО ВОЛОДИМИР ВОЛОДИМИРОВИЧ, ЦИСЬ ОЛЕКСАНДР МИКОЛАЙОВИЧ. Війна забрала вас, наші мужні захисники, та ви назавжди залишитеся в пам‘яті та серцях всіх жителів Лохвиччини, всього українського народу! Честь і вічна слава оборонцям України!

Пам'ять полеглих воїнів присутні вшанували скорботною хвилиною мовчання…

У рамках урочистостей секретар міської ради Тетяна Даценко виконала почесну місію нагородження. За особисту мужність, відвагу, самовідданість,  виявлені у захисті державного суверенітету і територіальної цілісності України, патріотизм, високий професіоналізм та з нагоди Дня Збройних сил України Грамоти Лохвицької міської ради  отримали командир першого взводу роти охорони другого відділу  Миргородського ТЦК та СП старший лейтенант Панюков Володимир Олександрович, гранатометник другого відділення охорони третього взводу охорони роти охорони другого відділу  Миргородського ТЦК та СП рядовий Гринько Володимир Васильович,  старший стрілець третього відділення охорони другого взводу охорони роти охорони другого відділу  Миргородського ТЦК та СП старший солдат Гаврилко Юрій Григорович, головний сержант – командир першого відділення взводу охорони роти охорони відділу  Миргородського ТЦК та СП старший сержант Макаренко Володимир Миколайович.  

Після урочистої частини відбувся благодійний концерт групи «Контингент» з м. Лубни. Слухаючи патріотичні пісні, які звучали зі сцени,  глядацький зал кілька разів підіймався. І на закінчення концерту на знак вдячності за подаровані емоції аплодував артистам стоячи.

Протягом заходу у холі Будинку культури працювала виставка артефактів війни та благодійна виставка-продаж виробів. Всі зібрані  кошти підуть на допомогу військовослужбовцям Збройних сил України.