ІЗ РОБОЧОЇ НАРАДИ У МІСЬКОГО ГОЛОВИ

  • 137

          Сьогодні під головуванням Лохвицького міського голови Віктора Радька відбулася щопонеділкова робоча нарада за участі заступників міського голови, старост, керівників структурних підрозділів міськвиконкому, керівників медичних закладів та комунальних  підприємств.

          Про  те, як на території Лохвицької громади населенню надаються соціальні послуги, присутніх проінформувала начальник ЦНСП Світлана Ждан.

          Зокрема вона зазначила, що станом на 11.12. 2023 року відповідні послуги безкоштовно надано 2085 особам пенсійного віку, з  яких 442 особам з інвалідністю. А також 27 сім’ям, в яких виховується 82 дитини, що потрапили у складні життєві обставини.

           У відділенні соціальних послуг за місцем проживання 35 соціальних робітників  надають послугу «догляд вдома» 474 громадянам пенсійного віку та особам з інвалідністю. З метою якісного і вчасного надання цієї послуги в 2023 році, за сприяння Лохвицької міської ради,  соціальним робітникам закуплено нові велосипеди, обладнані велосумками та корзинами. Всі соціальні робітники забезпечені спецодягом, взуттям та засобами гігієни.

          Відділенням із надання натуральної допомоги ЦНСП надаються швацькі, кравецькі, перукарські послуги, послуги з прання білизни, пункту прокату технічних та інших засобів реабілітації, транспортна послуга «соціальне таксі». Послугами цього відділення скористалися 862 особи. Перукарями обслу говано  1140 осіб (3487 послуг), швачками – 200 осіб (611 послуг), надано 130 послуг з прання білизни та одягу, пунктом прокату ТЗР скористалися 76 осіб, послугу «соціальне таксі» отримала 41 особа (78 послуг).

          У відділенні соціальних послуг в умовах денного перебування надаються послуги консультування, соціальної адаптації, соціальної профілактики, психологічної підтримки, кінезотерапевтичні та рекреаційні послуги (фізіотерапевтичні, масажні, лікувальна фізкультура), соціально-педагогічна послуга «Університету третього віку» та послуга мультидисциплінарної команди. У склад цієї команди входять перукар, провідний фахівець соціальної роботи, психолог. Мультидисциплінарна команда  забезпечує доступність і охоплення соціальними послугами населення по старостатах громади, виїжджаючи в села щовівторка, згідно з графіком. У цьому році мультициплінарною командою був здійснений 51 виїзд та охоплено послугами 803 особи. Також при ЦНСП для всіх бажаючих працюють гуртки арттерапії, ароматерапії, проводяться уроки танців.

          У відділенні соціальної роботи надаються послуги соціальної адаптації, екстреного (кризового втручання),  консультування, соціального супроводу сімей, у яких виховуються діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування, представництво інтересів, посередництво, соціальна профілактика. Послугою соціального супроводу скористалося 27 сімей. Мобільною бригадою соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства спільно з поліцейськими громади та службою у справах дітей здійснено 29 виїздів, екстреною (кризового втручання) – 11. Проведені заходи до Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства». До Дня захисту дітей, до Дня святого Миколая та новорічних світ роздано канцтовари, солодкі набори дітям загиблих воїнів, дітям, які потрапили у складні життєві обставини, прийомним дітям. На суму 92 700 грн. оздоровлено 5 осіб із сімей загиблих та учасників бойових дій.

          У ході робочої наради керівники комунальних підприємств звітували  по питанню розчистки населених пунктів громади від снігу. Директор КП «Добробут-сервіс» Костянтин Гармаш проінформував, що працівники підприємства опікуються розчисткою 63 вулиць та провулків, міських тротуарів, обслуговують 26 стоянок, території  ряду установ і організацій. При цьому задіяно 5 одиниць техніки та 26 осіб обслуговуючого персоналу. Для боротьби з ожеледицею підприємством заготовлено 150 тонн піску, 13 тонн солі, 68 тонн піщано-сольової суміші.  Директор КП «Лохвиця-сервіс» Олександр Редька прозвітував про роботу із розчистки снігу на 40 вулицях м. Лохвиця та на території с. Криниця, яку підприємство здійснює із використанням 5 одиниць техніки.   

          Також на нараді були обговорені поточні проблемні питання по окремих населених пунктах (спилювання аварійних дерев, заміна несправних ліхтарів, ремонт водонапірної башти, вивіз твердих побутових відходів). Міський голова дав доручення відповідальним працівникам та взяв їх виконання під свій особистий контроль.