ВІДБУЛОСЯ ЧЕРГОВЕ ЗАСІДАННЯ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ЗАХИСТУ ПРАВ ДИТИНИ

  • 99

Сьогодні, 12 грудня, під головування першого заступника міського голови, заступника голови комісії Сергія ШРАМКА відбулося чергове, 12 засідання, Комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Лохвицької міської ради, на порядок денний якої було винесено 8 питань.

Так на засіданні було розглянуто 7 заяв батьків про встановлення їх дітям статусу постраждалих від воєнних дій та збройних конфліктів, у зв’язку з тим, що вони зазнали психологічного насильства внаслідок вимушеної зміни місця проживання під час переміщення з території, на якій ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованої російською федерацією.

Доповідач, в.о. начальника Служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради Ольга ПОПОВА, ознайомила присутніх із Порядком надання статусу дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, затвердженого Постановою Кабінету Міністрів України від 5 квітня 2017 року № 268, та із документами, поданими заявником згідно з Постановою та наголосила на тому, що відповідно до чинного законодавства України всі 13 дітей мають право на отримання цього статусу.

Наприкінці засідання був розглянутий та затверджений індивідуальний план соціального захисту дитини-сироти, яка перебуває на первинному обліку Служби у справах дітей.