ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ

  • 146

          На засіданні виконавчого комітету Лохвицької міської ради, яке відбулося під головуванням міського голови Віктора Радька, прийнято рішення по ряду актуальних питань життєдіяльності громади. 

          Серед них – питання надання населенню матеріальної підтримки з бюджету громади. Так рішенням виконкому одноразову матеріальну допомогу у розмірі 10 тис. грн. надано родинам мобілізованих до лав ЗСУ воїнів, одноразову матеріальну допомогу у розмірі 20 тис. грн. надано 5 захисникам на придбання спорядження. Щомісячну матеріальну допомогу надано членам добровольчого формування громади. 18 мешканцям громади надано одноразову матеріальну допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових питань, 6 особам – членам сімей загиблих військовослужбовців  надано щорічну адресну  допомогу з бюджету громади на оплату житлово-комунальних послуг.  

           Розглянувши клопотання директора Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2, з метою вшанування воїна, який загинув, захищаючи територіальну цілісність та суверенітет нашої держави, виконавчий комітет вирішив встановити меморіальну дошку військовослужбовцю  Цисю Олександру Михайловичу на фасаді приміщення Лохвицької ЗОШ І-ІІІ ступенів №2.   

          Черговий блок соціальних питань стосувався захисту прав і інтересів дітей. Так рішенням виконавчого комітету 13 громадянам (із Харківської, Запорізької областей та м. Маріуполь) надано статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів. 

          Наступними рішеннями виконкому визначено місце для торгівлі новорічними ялинками (сосною) для  приватного підприємства – автостоянка перед магазином «Корал» по вул. Героїв України, погоджено громадянці місце розміщення тимчасової споруди – збірно-розбірного гаража по вул. Шевченка м. Лохвиця, уточнено адресу об’єкта  нерухомого майна в с. Руда, надано дозволи заявникам на спиляння вибракуваних дерев на території населених пунктів громади, надано дозвіл на передачу у безкоштовне користування КП «Лохвиця-сервіс» автомобіля LANOS.  

Із  метою забезпечення установ та організацій Лохвицької міської ради альтернативними видами палива, гарантування їх безперебійної роботи у зимовий період, рішенням виконавчого комітету 37 тонн паливних пелет передано із КП  «Добробут-сервіс» на відділ освіти виконавчого комітету.

          Членами виконкому прийняті рішення про організацію суспільно-корисних робіт в умовах воєнного стану на території Лохвицької громади, про організацію громадських робіт для осіб, які відбувають адміністративне стягнення та покарання на території Лохвицької міської ради у 2024 році.  Також рішенням виконкому визначено види суспільно-корисних робіт та перелік об’єктів для порушників,  на яких судом накладено адміністративне стягнення за несплату аліментів  на території Лохвицької міської ради у 2024 році.