ПРОФЕСІЙНЕ НАВЧАННЯ ДЛЯ УЧАСНИКІВ БОЙОВИХ ДІЙ ТА ОСІБ З ІНВАЛІДНІСТЮ ВНАСЛІДОК ВІЙНИ

  • 159

Державна служба зайнятості впроваджує експериментальний проєкт з організації професійного навчання учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни в закладах професійної (професійно-технічної) освіти Державної служби зайнятості.

Метою проекту є підтримання конкурентоспроможності  учасників бойових дій та осіб з інвалідністю внаслідок війни шляхом професійного навчання або підвищення кваліфікації за освітніми програмами.

У рамках проєкту учасники бойових дій та особи з інвалідністю внаслідок війни зможуть безкоштовно пройти навчання за обраною професією або освітньою програмою, отримати компенсацію витрат на проїзд до місця навчання, проживання, медичний огляд, індивідуальний супровід під час навчання. Професійне навчання може здійснюватися за різним формами – очною (денною, вечірньою), дистанційною, дуальною формами або шляхом їх поєднання для зручності здобувачів освіти.

Державний навчальний заклад «Полтавський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості» в рамках проєкту пропонує навчання за 13 ліцензованими професіями та 73 освітніми програмами.

Починаючи зі старту проєкту в цьому закладі вже пройшли навчання більше 50 учасників бойових дій. Участь у проекті допоможе успішній реінтеграції ветеранів та ветеранок у цивільне життя шляхом професійного розвитку, отримання нових знань і навичок.

Інформацію про проєкт можна подивитися на сайті Державного центру зайнятості https://www.dcz.gov.ua  у вкладці «Навчання».

Контакти: Державний навчальний заклад «Полтавський центр професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості», місто Полтава, вул. Небесної Сотні, 91, контактна особа – Коваль Валерія, тал.: 066 510 20 65.