ВІДБУЛАСЯ 48 СЕСІЯ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ: КОРОТКО ПРО ГОЛОВНЕ

  • 224

          22 грудня під головуванням міського голови Віктора Радька відбулася 48 сесія Лохвицької  міської ради, на порядок денний якої було винесено 146 питань.

          У ході роботи сесії до порядку денного рішенням депутатів було додане, а потім позитивно вирішене питання про спрямування коштів державної субвенції у сумі 2,6 млн. грн. на розроблення Комплексного плану просторового розвитку громади. Підтримку депутатів здобули питання фінансового характеру: про перенаправлення коштів в межах Програми розвитку первинної медико-санітарної допомоги (не використані кошти в сумі 143 тис. грн. спрямовано на придбання медикаментів), про спрямування коштів на  Програму «Благоустрій  територій Лохвицької громади»  (кошти в сумі 100 тис. грн. спрямовано на розчистку снігу), про перенаправлення коштів  за програмами  житлово-комунального  господарства (538, 564 грн. спрямовано на  фінансову підтримку КП «Лохвиця-сервіс»),  про спрямування коштів  на заходи Програми підтримки  Лохвицької міської лікарні (700 тис. грн. на додаткові виплати працівникам лікарні), про перенаправлення коштів по дитячо-юнацькій спортивній школі та по Центру надання соціальних послуг. У зв’язку з цим внесено зміни до показників бюджету Лохвицької громади на 2023 рік та внесено зміни і доповнення до місцевих  програм.

          Депутати прийняли рішення про створення Конкурсної комісії з обрання членів наглядової ради  КНП «Лохвицька міська лікарня» Лохвицької міської ради Полтавської області. Підтримали перейменування двох населених пунктів Гирявоісковецького старостинського округу, а саме села Зірка на село Зоряне,  села Червона Балка на село Балка,  та перейменування населеного пункту Безсалівського старостинського округу  – села Червона Слобідка на село Слобідка.

          Позитивно вирішені питання порядку денного, що стосувалися діяльності комунальних підприємств «Добробут-сервіс» (затвердження штатного розпису, дозвіл на реалізацію дрібних відходів сировини, та ін.) «Лохвиця-сервіс» (надання дозволу на списання основних засобів),  функціонування музичних шкіл – Лохвицької та Лучанської  (затверджено контингент учнів,  оплату за навчання), затверджено Положення про Інклюзивно-ресурсний центр.

          У ході сесії депутати підтримали два депутатські запити: Анатолія Білана, у якому він  запропонував депутатському корпусу міської ради звернутися до Міністерства соціальної політики, Пенсійного фонду України, голови Полтавської обласної військової адміністрації з проханням вжити можливі заходи для вирішення питання недонарахування жителям громади коштів субсидій на відшкодування житлово-комунальних послуг під час цьогорічного опалювального сезону, та Григорія Шамрицького стосовно  внесення змін до Порядку надання одноразової матеріальної допомоги з бюджету Лохвицької громади мешканцям, зокрема  військовослужбовцям, на лікування та тим, які опинилися у скрутному становищі.

          Вирішення дістали і накопичені земельні питання. Щоправда, не всі. У результаті голосування повністю були відхилені питання, що  стосувалися надання дозволів на викуп земельних ділянок для ведення фермерського господарства. «Доки триває війна – питання продажу землі не на часі!» – такої спільної думки дійшли лохвицькі обранці.

          Детально з тим, як працювала 48 сесія Лохвицької міської ради,  можна ознайомитися за посиланнями на онлайн-трансляцію

https://www.facebook.com/lmr.gov.ua/videos/856529632939831/

https://www.facebook.com/lmr.gov.ua/videos/1685352031875604/

https://www.facebook.com/lmr.gov.ua/videos/925432685609710

Фото без опису