ДОРОГА ГРОМАДО!

  • 116

          Вчора Лохвиця попрощалася з людиною, особистий вклад у розвиток міста якої важко переоцінити.

          28 грудня 2023 року на 84 році життя перестало битися серце авторитетної людини, мудрого керівника, жінки, яка багато зробила для краю, в якому жила і працювала в свій час, почесної громадянки міста Лохвиця  – Надії Іванівни Захарченко. 

          Вона була різнобічно освіченою і обдарованою людиною. Усі, хто знав  Надію Іванівну, любили і поважали  її за чуйне ставлення до людей, велику душевну щедрість, мудрість і принциповість у поглядах. 

     Трудовий шлях Надії Іванівни Захарченко розпочався в 1959 році в Луценківській середній школі. З 1965 по 1971 рік вона працювала на посаді вчителя в Лохвицькій середній школі №1. З 1971 року – секретарем виконкому Лохвицької міської ради, а в березні 1979 року була обрана головою виконкому Лохвицької міської ради.

Після складення в 1985 році повноважень голови міста Надія Іванівна протягом 5 років працювала на посаді завідуючої оргвідділом Лохвицького райвиконкому, заступником голови Лохвицького райвиконкому.

З 1990 року ще п’ять років віддано роботі на посаді завідуючої відділом культури. В подальшому до 2000 року Надія Іванівна успішно та ефективно працювала на посадах завідуючої оргвідділом райдержадміністрації, заступником керівника секретаріату – завідуючою оргвідділом.

Досконало знаючи форми і методи роботи органів виконавчої влади та місцевого самоврядування, докладаючи всіх можливих зусиль, впродовж шести років на чолі Лохвиці Надія Іванівна ефективно працювала над розвитком інфраструктури міста.

 За плідну господарську та громадську діяльність, вагомий особистий внесок у справу розвитку місцевого самоврядування, соціальної та інженерно-технічної інфраструктури міста Лохвиця (будівництво масиву двоповерхових багатоквартирних будинків, будівництво водогінної мережі, газифікація квартальних та відомчих котелень, будівництво теплотраси до установ та закладів у центрі міста, асфальтування вулиць), у 2014 році Захарченко Надії Іванівні присвоєно звання «Почесна громадянка міста Лохвиця».

          Мешканці Лохвицької територіальної громади розділяють біль непоправної втрати і висловлюють щирі співчуття рідним і близьким покійної. Надія Іванівна прожила гідне життя, заслуживши велику людську повагу.  Хай Господь упокоїть її світлу душу і візьме у Царство Небесне, туди, де праведники спочивають.