ЗАГИБЛОГО ВОЇНА, СТАРШОГО СЕРЖАНТА РОСТИСЛАВА ОЛЬШАНСЬКОГО З М. ЛОХВИЦЯ НАГОРОДЖЕНО ОРДЕНОМ «ЗА МУЖНІСТЬ»

  • 290

          Указом Президента України від 18 липня 2023 р. №438 Ольшанського Ростислава Олеговича нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

           11 січня 2024 р. офіцер відділення рекрутингу та комплектування 2 відділу Миргородського РТЦК та СП лейтенант Роман Ляш разом із секретарем Лохвицької міської ради Тетяною Даценко передали нагороду захисника його родині. Зі сльозами на очах орден Президента прийняв батько полеглого Героя Олег Леонідович.

Обравши у житті професію військового, Ростислав Ольшанський  з 2017 по 2020 рік проходив навчання у Львівському військовому коледжі сержантського складу Національної академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного. З початку повномасштабного вторгнення російської федерації став на захист  України. У званні старшого сержанта ніс службу у складі 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Життя захисника обірвалося 11 травня 2023 року на Донеччині під час ведення бойових дій поблизу населеного пункту Іванівське Бахмутського району.  Йому було 25…

          Ростислав віддав найдорожче – своє молоде життя за те, щоб ми, наші діти, онуки і правнуки жили в незалежній державі. Із глибокою повагою та сумом у серці пам’ятатимемо та довіку будемо вдячні нашому воїну! Низький уклін, вічний спочинок і світла пам'ять захиснику України Ростиславу Ольшанському!