Із засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Лохвицької міської ради

  • 47

17 січня під головуванням міського голови Віктора Радька було проведене засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Лохвицької міської ради, на порядок денний якої було винесено 10 питань. Перше з них стосувалося надання повної цивільної дієздатності неповнолітній, яка записана матір’ю дитини. Друге питання порядку денного, а саме про визначення місця проживання малолітніх дітей з одним із батьків, було перенесене на наступне засідання, оскільки мати дітей була відсутня при розгляді спірного питання.

  Присутніми членами комісії було розглянуто 4 заяви батьків про встановлення їх дітям статусу постраждалих від воєнних дій та збройних конфліктів, у зв’язку з тим, що вони зазнали психологічного насильства внаслідок вимушеної зміни місця проживання під час переміщення з територій, на якій ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованої російською федерацією. Доповідач, начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради Ольга Попова, ознайомила присутніх із документами, поданими заявниками, та наголосила на тому, що відповідно до чинного законодавства України всі 7 дітей мають право на отримання цього статусу.

Окрім того, були розглянуті питання про надання дозволу неповнолітній дитині на прийняття в дарунок квартири, яка належить його бабі на праві власності; про надання дозволу матері на укладення від імені її малолітньої дитини договору оренди земельної ділянки строком на 7 років та на проведення державної реєстрації договору оренди земельної ділянки; про призначення опікуна над нерухомим майном дитини-сироти, а саме над земельною ділянкою.

І наприкінці засідання були затверджені індивідуальні плани соціального захисту дитини, позбавленої батьківського піклування та дітей, які, відповідно до наказів служби у справах дітей, перебувають на обліку як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах, з причин вчинення домашнього насильства (фізичного, психологічного).