З Днем Соборності України!

  • 23

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЦЬКОЇ ГРОМАДИ!

ДОРОГІ ЗЕМЛЯКИ!

Щиро вітаю всіх із великим державним святом – Днем Соборності України!

22 січня 1919 року, в цей вікопомний день, Директорією Української Народної Республіки було проголошено Акт злуки із Західноукраїнською Народною Республікою. Так українська мрія про єдність, свободу і незалежність як основу державності України набула реальних обрисів, а виголошення соборницької ідеї стало могутнім виявом прагнення українців до етнічної і територіальної єдності.

Вірю, що територіальна цілісність України, за яку в різні часи віддали життя тисячі борців і яку сьогодні продовжують відстоювати наші незламні воїни, залишиться непорушною!

Цього дня ми згадуємо патріотів, які виборювали незалежність України протягом її історії, та низько вклоняємося героям сучасності – Небесній сотні і тисячам захисників, які ціною свого життя, власною кров’ю скропили незалежність, територіальну цілісність, соборність України.

У час боротьби з кривавим російським сусідом ми маємо гуртуватися, підтримувати одне одного, стояти плече до плеча. Бережімо Україну в радості та горі і на шляху до нашої перемоги – будьмо єдині! Адже єдність і свобода роблять нас гідними нащадками наших славних предків.

Бажаю всім незламного духу та непохитної віри у гідне майбутнє України! І головне –  одного чистого та мирного неба на всіх! З Днем Соборності України, дорогі земляки!

          З повагою – Лохвицький міський голова Віктор  РАДЬКО

Фото без опису