Сьогодні – День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

  • 184

ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ ЛОХВИЧЧИНИ!

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Після Другої світової війни СРСР вів агресивну зовнішню політику і його війська брали участь у 24 війнах на території 16 іноземних держав.

Афганська війна була останньою з великих імперських авантюр Радянського Союзу – масштабною і трагічною для її безпосередніх учасників. За тридев’ять земель від рідної землі змушені були воювати десятки тисяч українців, проливаючи кров за примарні ідеї російсько-радянської імперії. Війна тривала 10 років, за цей час через неї пройшло 160 тисяч українців.  Загинуло  3 288  солдатів і офіцерів, серед яких 4 наших земляка…

Сьогодні, через 35 років після закінчення афганської війни, на території Лохвицької громади живуть і трудяться 47 учасників бойових дій,  27 відійшли у вічність…

Від початку російської агресії у 2014 році тисячі учасників бойових дій на території інших держав у перших рядах добровольців стали на захист незалежності України, бо були одними із небагатьох, які мали бойовий досвід та усвідомлювали усі безжалісні та підлі реалії війни. І сьогодні, коли Україна протистоїть широкомасштабному вторгненню військ російської федерації, вони захищають Україну від російських окупантів. Наша мета – щоб росіяни визнали свою помилку і безпорадність із вторгненням в Україну та вивели війська так само, як вони програли та вийшли з Афганістану, усвідомивши масштаб і марність втрат.

Нині ми, українці знаємо, за що воюємо: за своїх рідних, за свою землю, свою країну, за те, щоб більше ніколи ніякий «старший брат», не мав права посилати на чужу війну наших українських синів!

Бажаю всім здоров'я, наснаги, міцності духу і витримки на  шляху до перемоги і  миру!

З повагою – Лохвицький міський голова ВІКТОР РАДЬКО

Фото без опису