Із засідання комісії з питань захисту прав дитини

  • 84

15 лютого під головуванням міського голови Віктора РАДЬКА, голови органу опіки та піклування, відбулося чергове засідання комісії з питань захисту прав дитини виконавчого комітету Лохвицької міської ради. Перше питання, винесене на порядок денний, – про розв’язання спору, що виник між батьками малолітніх дітей, щодо визначення їх місця проживання із одним із них. Детально обговоривши дане питання, заслухавши членів комісії, батьків дітей, адвоката, що згідно з договором, надає правничу допомогу, врахувавши думку дитини, яка була запрошена, представників навчального закладу, в якому навчаються діти, було вирішено рекомендувати виконавчому комітету Лохвицької міської ради визначити місце проживання дітей з батьком.

Наступні три питання стосувалися надання статусу дітям, які постраждали внаслідок воєнних дій та збройних конфліктів, а саме дітям із числа внутрішньо переміщених осіб, які зазнали психологічного насильства внаслідок вимушеної зміни місця проживання під час переміщення з територій, де ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованій російською федерацією. Начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради Ольга ПОПОВА ознайомила присутніх членів комісії із заявами та поданими пакетами документів заявниками та наголосила на тому, що наявні всі підстави відповідно до чинного законодавства України, що передбачають встановлення статусу, тому комісією рекомендовано виконавчому комітету Лохвицької міської ради надати відповідний статус 6 дітям із числа ВПО.

Крім того, було розглянуто заяву батьків про надання їм дозволу на укладення договору дарування на ім’я їхньої малолітньої дитини земельної ділянки та заяву неповнолітньої дитини, яка діє зі згоди свого піклувальника, як законного представника, про надання дозволу на укладення договорів оренди земельних ділянок. Дані питання були вирішені в інтересах дітей.

І наприкінці засідання, членами комісії було розглянуто та затверджено індивідуальний план соціального захисту дитини, яка стала свідком домашнього насильства.