ІЗ РОБОЧОЇ НАРАДИ У МІСЬКОГО ГОЛОВИ

  • 99

            Тиждень розпочався із чергової робочої наради, яка пройшла  під керівництвом Лохвицького міського голови Віктора Радька за участі заступників міського голови, старост, начальників структурних підрозділів міськвиконкому, головних лікарів медичних закладів та директорів комунальних  підприємств.

          У  робочому порядку були обговорені актуальні на сьогодні питання життєдіяльності громади: про необхідність заміни старої аварійної покрівлі в амбулаторії загальної практики сімейної медицини в с. Гиряві Ісківці; про створення конкурсної комісії з обрання членів наглядової ради  КНП «Лохвицька міська лікарня»; про вжиття  заходів щодо підвищення температурного режиму при опаленні приміщення Васильківської філії Лохвицької гімназії №1 та ЗДО «Веселка»; про внесення інформації щодо зареєстрованих осіб до  Реєстру територіальної громади.  

          Учасники наради зупинилися  на питанні організації харчування в закладах освіти за батьківські кошти. Починаючи з 5 лютого, заклади освіти перейшли на розрахунок картками. Дітей пільгових категорій за кошти місцевого бюджету харчується 1088 чол., за батьківські кошти харчується 877 старшокласників та 234 дітей, які відвідують групу подовженого дня. Завдяки урізноманітненню меню наразі кількість дітей, які їдять у школах, збільшилася. Під час канікул, на цьому тижні, відділом освіти планується проведення наради з обговоренням питання організації харчування окремо по кожному загальноосвітньому закладу.  

           Також на  робочому зібранні обговорили проблемне питання присутності на території населених пунктів громади безпритульних і бездоглядних собак. Були розглянуті варіанти можливої паспортизації господарських тварин (собак), а також облаштування  місць для утримання  хвостатих «безхатьків». Директору комунального підприємства дане доручення щодо можливості облаштування  відповідних місць та залучення спеціалістів  і установ для відлову і стерилізації  безпритульних тварин.  

          По  вищезгаданих питаннях Лохвицький міський голова дав доручення відповідним  спеціалістам, а також наголосив старостам на питанні пошуку житла для  родин із зони бойових дій у разі їх евакуації на територію нашої громади.