ЗАЛИШАЄМОСЯ ГІДНИМИ СВОЇХ ГЕРОЇВ!

  • 82

          Під такою назвою сьогодні з нагоди Дня пам’яті Героїв Небесної Сотні у м. Лохвиця біля пам’ятного знака «Борцям за волю України» відбувся меморіальний захід. 

           20 лютого –  день вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам’яті ангелів Небесної Сотні – перших героїв російсько-української війни. Цього дня ми згадуємо сумні та водночас героїчні  сторінки нашої історії 10-річної давнини, вшановуємо відвагу, силу духу і стійкість людей, які віддали і нині віддають свої життя, відстоюючи право нашої держави самостійно обирати свій шлях розвитку. Загиблі під час Євромайдану були першими героями в спротиві російській агресії. А Революція Гідності була першою перемогою України у цій війні з російським агресором, яка зупинила гібридну окупацію України. І ми маємо пам'ятати тих, хто вже ніколи не усміхнеться яскравою теплою усмішкою до свої батьків, дружин, чоловіків та дітей…

          Скорботною хвилиною мовчання присутні на меморіальному заході вшанували пам'ять полеглих Героїв Майдану та захисників, які під час російсько-української війни віддали свої  життя за Україну.

          За світлими душами загиблих отець Петро Лютак  відправив поминальну панахиду …

          На знак пошани до подвигу Героїв до пам’ятного знака «Борцям за  волю України»  присутні поклали квіти, а також приєдналися до Всесвітньої тихої акції на згадку про загиблих під час Революції Гідності – «Ангели пам’яті», розвісивши на навколишніх деревцях паперових ангелочків… Герої не вмирають, а охороняють нас ангелами з небес!