ІЗ 100-ЛІТНІМ ЮВІЛЕЄМ, ШАНОВНА ВЧИТЕЛЬКО!

  • 119

            «Життя дається кожному, сторіччя – обраним!», – такі слова з глибинним змістом прозвучали у водоспаді святкових вітань, які 20 лютого приймала на свою адресу іменинниця з м. Лохвиця Галина Тимофіївна Черкасець.

            Цю жінку без жодних вагань можна вважати саме такою – обраною. Найперше тому, що далеко не всім випадає можливість пройти життєву стежину, довжиною у цілий вік. І пройти її гідно, незважаючи на випробування і часову зміну суспільних та політичних епох, будучи прикладом мудрості і  безлічі людських чеснот не тільки для своєї родини, колег-педагогів, друзів, сусідів, а й для своїх учнів.

            У далекому 1978 році  як  класний керівник вона випустила клас у Лохвицькій школі №1  і пішла на заслужений відпочинок. Високу оцінку її педагогічній майстерності поставило саме життя. Адже Галина Тимофіївна зуміла так згуртувати дітей, що через 46 років її учні спілкуються не тільки між собою, а не забувають стежку до порогу своєї улюбленої вчительки. І саме у колі своїх  учнів  вона  відсвяткувала свій 100-літній ювілей!  Безпрецедентна подія на теренах Лохвицької громади!

             Ставши їм справді  другою матір’ю, Галина Тимофіївна до цього часу є тим життєвим маяком, світло якого роками збирає їх, колишніх хлопців і дівчат, а тепер уже сивочолих чоловіків і жінок, до гурту. І завжди на зустрічах на столі на почесному місці – чайний сервіз, подарований вчительці на випускний. Випробуваний роками, але вцілілий і трепетно збережений, як і взаємини вчительки і учнів.

            Не стала винятком і ця зустріч, де за чашкою чаю все линули і линули спогади, поздоровлення  і побажання многая літа для іменинниці.

            Серед присутніх у колі вітаючих – міський голова Віктор Радько та секретар міської ради Тетяна Даценко, які від імені всієї громади у подарунок ювілярці вручили квіти, іменинний торт та нагородили грамотою за багаторічну сумлінну працю на благо рідного краю, вагомий внесок у суспільне життя Лохвицької міської територіальної громади та з нагоди 100-ї річниці Дня народження.

            Тож з роси і води Вам, шановна Галино Тимофіївно! Ваш поважний ювілей – гордість для нашої громади, а Ви є гордістю для своїх учнів, з якими досі щедро ділитеся теплом свого серця,  і  власним прикладом заряджаєте їх  жагою до життя!