ДО УВАГИ БАТЬКІВ МАЙБУТНІХ ПЕРШОКЛАСНИКІВ

  • 89

З 01 березня 2024 року офіційно розпочато прийом заяв про зарахування дітей до перших класів закладів загальної середньої освіти Лохвицької міської ради.

Оголошення про початок прийому відповідних заяв розміщені на офіційних сайтах та сторінках закладів освіти в соціальних мережах Інтернету.

Звертаємо увагу, що питання зарахування дітей до закладу освіти регламентується Порядком зарахування, відрахування та переведення учнів до державних та комунальних закладів освіти для здобуття повної загальної середньої освіти, затвердженим наказом Міністерства освіти і науки України16.04.2018 № 367 (далі - Порядок).

Заява про зарахування дитини до першого класу закладу освіти, за яким закріплена територія обслуговування, на якій проживає ця дитина, та документи, визначені пунктом 4 розділу І Порядку, подаються до відповідного закладу одним з батьків дитини особисто до 31 травня 2024 року.

Присутність дитини під час подання заяви про зарахування не є обов’язковою і не може вимагатися працівниками закладу освіти чи бути умовою її зарахування.

Право на першочергове зарахування до 1-го класу мають:

- усі діти, місце проживання яких на території обслуговування закладу освіти підтверджене;

- діти, які є рідними (усиновленими) братами та/або сестрами дітей, які здобувають освіту у цьому закладі;

- діти працівників цього закладу освіти.

Рішенням 18 сесії Лохвицької міської ради 8 скликання від 23 вересня 2021 року визначено та закріплено територію обслуговування за закладами загальної середньої освіти Лохвицької міської ради з метою забезпечення права дитини, яка проживає на ній, на здобуття початкової та/або базової середньої освіти у закладі освіти, що найбільш доступний та наближений до місця проживання дитини.

Заклади загальної середньої освіти Лохвицької міської ради очікують поповнення в свої шкільні родини, з відчиненими дверима радо зустрінуть першокласників нового 2024-2025 навчального року.