РІДНІ ЗАГИБЛИХ ВОЇНІВ ВИРІШИЛИ ВЛАШТУВАТИ АЛЕЮ ГЕРОЇВ У ПАРКУ ПЕРЕМОГИ

  • 65

          Сьогодні у Лохвицькій міській раді у форматі круглого столу відбулася зустріч із родинами загиблих захисників, наших земляків, які віддали найдорожче – свої життя, за незалежність, територіальну цілісність України, за  свободу нашого народу.

          «Ми в неоплатному боргу перед кожним із 37 загиблих. І наш святий обов’язок – берегти пам'ять про них, аби Лохвиччина знала своїх Героїв», – сказав на зустрічі Лохвицький міський голова Віктор Радько та представив до уваги присутніх варіанти вшанування, увічнення  пам’яті  Героїв.

           Перший крок у цьому напрямку вже зроблено –  навпроти входу у міську раду в холі встановлено систему візуалізації (спонсором виступило ПАТ «Природні ресурси»), де на одному екрані транслюється документальна хроніка війни, а на іншому – по черзі йдуть кадри з фотографіями Героїв.  Люди, які приходять у міську раду по справах, подовгу зупиняються перед екранами, схиливши в скорботі голови, віддають данину пам’яті полеглим військовослужбовцям…

          Оскільки основна увага була зосереджена на мінімізації витрат при створенні меморіалів, і на цьому було наголошено учасниками зустрічі, на розгляд було винесено дві напрацьовані пропозиції: Меморіал загиблих Героїв у м. Лохвиця (на локації по вул. Перемоги, замість колишньої районної дошки пошани), Парк захисникам України (алея іменних дубів  – локація поблизу Соснового парку). Обидва проєкта планувалося втілити, не витрачаючи кошти громади, а залучивши спонсорські кошти. Одне з соціально відповідальних підприємств нашої громади згодилося на пропозицію виконкому щодо закупівлі за їх кошти молодих дерев дуба (з земляним комом) висотою від 4 до 6 м  для  висадки в парку в честь загиблих воїнів.

          У ході обговорення рідні полеглих Героїв відхилили ідею облаштування Парку захисникам України та вирішили перенести локацію Меморіалу загиблих Героїв у парк Перемоги, створивши там Алею Героїв з окремими портретами (біг-борди), біля яких можна буде ставити лампадки і квіти.

          Лохвицький міський голова, дослухаючись до наданих пропозицій,  запропонував після візуалізації варіантів Алеї Героїв в парку Перемоги сконтактувати та погодити остаточну версію з членами родин загиблих.