Щодо запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі

  • 60

       12 березня   2024 року  в  Лохвицькій міській раді  відбулося  чергове засідання  комісії з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі Лохвицької територіальної  громади  під головуванням заступника міського голови Сергія ШРАМКА.

Відповідно до порядку денного розглянули та обговорили питання:

    про статистику випадків вчинення домашнього насильства по Лохвицькій     територіальній громаді – доповів поліцейський офіцер громади Володимир ГРИЩЕНКО;

   про особливості роботи мобільної бригади  соціально-психологічної допомоги особам,  які постраждали від домашнього насильства та /або насильства за ознаками статі – проінформувала директор Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради Світлана ЖДАН;

    про  стан роботи Служби у справах дітей виконавчого комітету  Лохвицької міської ради з дітьми, які постраждали від домашнього насильства, –  ознайомила начальник служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради Ольга ПОПОВА.

        Запобігання насильству – це пріоритетний напрямок роботи усіх відповідальних служб та органів,  адже кожен такий випадок – це незворотній досвід людини, який завжди впливатиме на її життя. На цьому наголосив заступник міського голови Сергій  ШРАМКО. Саме тому, за його словами, інформаційно-роз’яснювальна робота з громадянами, в тому числі і наймолодшими, має стати тим важелем, який дозволить сформувати в суспільстві нульову толерантність до насильства в сім’ї, дискримінації людини за будь-якою ознакою, а також навчить розрізняти небезпечні ситуації.

    За результатами засідання членами комісії визначались шляхи взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі.