КОВТУН ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ

  • 52

КОВТУН ОЛЕКСАНДР ІВАНОВИЧ

(9.03.1981 – 8.03.2024)

          Ковтун Олександр Іванович народився 9 березня 1981 року у селі Хомутець Миргородського району. До 9 класу навчався у місцевій школі. Потім вступив у Миргородське професійно-технічне училище №44, по закінченню якого здобув спеціальність тракториста.

          Місто Лохвиця стало рідним для Олександра 17 років тому, коли він переїхав сюди жити. Працював у сільськогосподарських підприємствах Лохвиччини, останнє з яких – ТОВ «Райз-схід.

          Коли підступний російський ворог зазіхнув на Україну, Олександр Ковтун фактично з перших днів пішов боронити рідну землю від російської збройної навали, мобілізувавшись у лави Збройних сил України  1 березня 2022 року. Службу проходив у званні старшого солдата.

          За плечима в Олександра –  найгарячіші точки зіткнення з ворогом. Схід нашої держави, Донецька область, Бахмутський напрямок, де в боях захисник був поранений.

          Свідченням патріотизму та відданості воїна у той час стала нагорода – нагрудний знак «Ветеран війни». За особисту мужність, стійкість та характер, зразкове виконання службового обов'язку, самовіддане служіння українському народу,  організаторські здібності, проявлені в бойових діях поблизу села Кюрдюмівка, Ковтун Олександр Іванович 2 лютого 2024 року був нагороджений Хрестом «Честь і Слава» від Громадської організації  «Штаб учасників бойових дій».

          8 березня 2024 року на Запоріжжі наш земляк Олександр Ковтун загинув під час виконання бойового завдання, до останнього подиху залишаючись вірним присязі Україні.

          13 березня 2024 року воїна поховали на Покровському кладовищі м. Лохвиця.

          У загиблого залишилися батьки, дружина, доньки, сестри і брат.

Інші статті

Всі статті