ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ МІСЬКРАДИ

  • 76

          Сьогодні 21 березня 2024 року відбулося чергове засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради, на порядок денний якого було винесено 31 питання.

 У ході роботи члени виконкому погодили фізичній особі-підприємцю розміщення та режим роботи сезонного літнього майданчика дитячих ігрових атракціонів в місті Лохвиці в сквері Героїв України по вул. Героїв України терміном з 1 травня 2024 року по 1 жовтня 2024 року.

          Наступним рішенням було внесено зміни до розпису бюджету Лохвицької міської територіальної громади на 2024 рік.

          Пакетом проголосували члени виконкому за питання, пов’язані із захистом прав і інтересів підростаючого покоління: про надання 3-м дітям статусу постраждалих від воєнних дій та збройних конфліктів, у зв’язку з тим, що вони зазнали психологічного насильства внаслідок вимушеної зміни місця проживання під час переміщення з територій, на якій ведуться (велися) бойові дії або тимчасово окупованої російською федерацією. Також надали дозвіл на укладення договору оренди земельної ділянки від імені малолітньої дитини, затвердили висновок про доцільність позбавлення громадянина батьківських прав, внесли зміни до складу координаційної ради у справах дітей виконавчого комітету міськради.

          Прийнято рішення про надання щомісячної матеріальної допомоги громадянам, які уклали контракт добровольця Лохвицької територіальної добровольчої сотні та беруть активну участь у виконанні бойових завдань (на жаль, виплати військовим можливі лише після того, як за виділення  коштів проголосують депутати, а група «Лохвичина» сьогодні  вчетверте саботувала сесію).

          Адміністрація Токарівського психоневрологічного диспансеру отримала дозвіл на використання майна померлих в інтересах інших підопічних інтернату. 

 Із метою раціонального використання бюджетних коштів та забезпечення установ та організацій Лохвицької міської ради альтернативними видами палива, виконавчий комітет вилучив у  КП «Добробут-сервіс» Лохвицької міської ради майно  – відходи деревини та паливні пелети та передав це іншому балансоутримувачу – відділу освіти Лохвицької міської ради.

          Ще одним рішенням виконкому надано дозвіл громадянину на встановлення малої архітектурної форми в с. Токарі. Для впорядкування адресного господарства уточнено адресу об’єкта нерухомого майна,  розташованого в с. Долинка.

          Наступними рішеннями виконкому внесено зміни до складу міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій та надано дозвіл на видачу продовольчого резерву Лохвицької територіальної громади внутрішньо переміщеним особам,  які  проживають у громаді.

          Для створення єдиного підходу до встановлення розміру кошторисної заробітної плати, який буде застосовуватися при здійсненні будівництва об’єктів за рахунок коштів місцевого бюджету, рішенням виконавчого комітету  встановлено  граничний  розмір кошторисної заробітної плати, який враховується при складанні інвесторської кошторисної документації при визначенні вартості нового будівництва, реконструкції, реставрації,  капітального ремонту будинків, будівель і споруд будь-якого призначення, їх комплексів та частин, лінійних об’єктів інженерно-транспортної  інфраструктури, а також реставрації пам’яток архітектури та містобудування, поточного ремонту за рахунок коштів бюджету Лохвицької територіальної громади на 2024 рік.

          Під час голосування члени виконавчого комітету не підтримали проєкт рішення «Про погодження місця розташування пересувної тимчасової споруди для провадження підприємницької діяльності у м. Лохвиця, біля будівлі по вул. Перемоги, 11» (Кам’яні ряди).