ВІДБУВСЯ ЗВІТ У ЖАБКІВСЬКО-БЕРБЕНИЦЬКОМУ СТАРОСТАТІ

  • 66

          У рамках звітної кампанії по старостинських округах громади 26 березня Лохвицький міський голова побував у Жабківсько-Бербеницькому старостаті. Зустрічі відбулися на території двох сіл – у Бербеницях та Жабках.

          На початку кожної – скорботна хвилина мовчання  вшанування пам’яті загиблих за волю України захисників, серед яких бербеничанин Козаченко Олександр Миколайович…

          Під час виступів міський голова Віктор Радько проінформував присутніх про свою роботу та діяльність виконавчих органів міської ради за 2023 рік у розрізі функціонування галузей освіти, медицини, культури, соціальної сфери, благоустрою та житлово-комунального господарства. Детально зупинився на питанні допомоги військовослужбовцям.  Так у 2023 році за кошти громади у підрозділи, де служать наші земляки-військовослужбовці, та інші військові частини закуплено 66 штук квадрокоптерів  на суму 7 млн. 700 тис. грн., тепловізорів  – 61 штука  на суму 3 млн. 500 тис. грн. Крім цього, придбано і відправлено бійцям на фронт оптичні приціли, біноклі, радіостанції, кулезахисні шоломи, бронежилети та інше спорядження.  З  24 лютого 2022  року на потреби, пов’язані з війною,   використано 79 мільйонів гривень із бюджету громади: 2022 рік – 24 мільйони; 2023 рік – 55 мільйонів.

           У ході звітування жителі  поставили ряд актуальних для них питань, на які отримали відповіді від міського голови. Зокрема,  жителі с. Бербениці  запитували про можливість ремонту дороги Бербениці – Безсали, про протидію  самозахвату землі фермерами, про покращення автобусного пасажироперевезення шляхом організації додаткового рейсу.

          У с. Жабки люди переймаються питаннями випилювання дерев на території села і в лісових масивах, можливістю ремонту дороги на с. Яхники, важелями впливу на сільгоспвиробників, ремонтом вуличного освітлення на акумуляторах,  можливістю підключення додаткової (запасної) водонапірної башти, подальшою долею шкільної будівлі.

          Перед жителями про свою роботу як старости Жабківсько-Бербеницького старостинського округу прозвітував Григорій Дідовець. Про депутатську діяльність розповіла депутатка міської ради, за якою закріплений округ №18, Лідія Пугач.