Платне зберігання номерних знаків, послуга відповідальне зберігання

  • 51

Однією з популярних послуг сервісних центрів МВС є відповідальне зберігання номерних знаків. Вона  стане в нагоді для громадян, які хочуть перезакріпити свої номерні знаки, наприклад після продажу автомобіля, на інший транспортний засіб. Їх можна залишати на зберіганні для подальшого закріплення за власним новим автомобілем, або ж за автівкою членів своєї родини.

Заступник начальника регіонального сервісного центру ГСЦ МВС в Харківській, Полтавській та Сумській областях (філія ГСЦ МВС) Пархоменко Ірина Юріївна зазначила, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 795, за номерні знаки, які перебувають на відповідальному зберіганні, здійснюється оплата. Вартість одного дня зберігання – 10,8 грн. Термін такого зберігання визначає особа, яка замовляє послугу. Також Ірина Пархоменко нагадала, що оплата за продовження зберігання має відбутися не пізніше закінчення строку зберігання номерного знака.

Для здійснення оплати автовласники можуть обрати зручний для себе спосіб:

- онлайн – в Електронному кабінеті водія. Для цього потрібно: авторизуватися в електронному кабінеті водія, обрати відповідну послугу з переліку; визначити термін зберігання; оплатити послугу.

 Сервісний центр МВС автоматично отримує інформацію про продовження зберігання номерних знаків.

  • офлайн – звернувшись до відповідного сервісного центру МВС з квитанцією про оплату послуги. Талон попереднього запису для цього брати не потрібно.

Ірина Пархоменко відмітила, в Полтавській області працюють вісім територіальних сервісних центрів МВС: у Полтаві (с. Розсошенці), Кременчуці, Горішніх Плавнях, Миргороді, Гадячі, Лубнах, Семенівці та Бутенках. Фото без опису