Всеукраїнський тиждень дитячого читання!

  • 134

#Всеукраїнський_тиждень_дитячого_читання_2024

#Книжкове_ППО

Дитяча книга у добу героїв

Писати про війну складно. Писати про війну для дітей – ще складніше. Адже писати треба щиро, відверто і чесно, але так, щоб не зашкодити дитині.

На превеликий жаль втрати і горе стають буденністю для українських дітей. Тому абсолютно правильно, що вони знаходять своє місце на сторінках дитячих книжок.. Адже дітям необхідно пояснити, чому і що саме відбувається, допомогти прожити цей складний досвід. І допоможуть зробити це книги, що торкаються тем війни.

На дитячому абонементі бібліотеки для учнів 5-9 класів оформлений перегляд літератури «Дитяча книга у добу героїв», для учнів 1-4 класів – тематична викладка літератури «Дитячі книги про війну».

Для учнів 4 класу Лохвицької ЗОШ №3 проведено літературне знайомство з книгами сучасних українських дитячих письменників, які пишуть вражаючі історії на основі реальних подій. Пишуть глибоко зворушливо і водночас м'яко – так, щоб розчулити, але не травмувати маленького читача. Ці історії про нас, українців, наш спротив і нашу жагу до ПЕРЕМОГИ. Перемоги, що змінить світ!