ІЗ ЗАСІДАННЯ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ ЛОХВИЦЬКОЇ МІСЬКОЇ РАДИ

  • 178

          Відбулося чергове засідання виконавчого комітету Лохвицької міської ради 8 скликання,  у ході якого було вирішено ряд актуальних для громади та її мешканців  питань.

          Серед них – питання соціального спрямування. А саме: з метою підтримки одноразову матеріальну допомогу на лікування та вирішення соціально-побутових питань рішенням виконкому надано 101 жителю громади. У відповідності до заходів Комплексної Програми підтримки  та соціального захисту ветеранів війни, Захисників та Захисниць України, членів сімей загиблих (померлих) ветеранів війни і Захисників та Захисниць України Лохвицької громади на 2024 рік надано одноразову грошову допомогу на лікування 14 військовослужбовцям, які отримали ушкодження здоров’я (поранення, травми, контузії тощо) під час виконання військового обов’язку по захисту України,  у розмірі від 10 до 50 тисяч гривень.

          Одноразову грошову допомогу на придбання необхідного спорядження та матеріальних цінностей  у зв’язку з мобілізацією та укладанням контракту з ЗСУ для захисту України від збройної агресії російської федерації надано 27 військовослужбовцям у розмірі 10 тисяч гривень та 38 військовослужбовцям у розмірі 20 тисяч гривень.

          Відповідно до Комплексної Програми соціального захисту населення на 2023-2025 роки одноразову матеріальну допомогу для вирішення соціально-побутових питань у розмірі 50 тисяч гривень надано 5  сім’ям громадян,  які загинули, захищаючи Україну від збройної агресії російської федерації.

Розглянувши клопотання відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради, з метою вшанування військовослужбовців, які загинули захищаючи територіальну цілісність та суверенітет нашої держави, виконавчий комітет вирішив встановити меморіальну дошку військовослужбовцю Сливі Володимиру Миколайовичу на фасаді приміщення Ригівської загальноосвітньої школи.

 

Рішенням членів виконкому внесено доповнення до Переліку об’єктів комунальної власності Лохвицької територіальної громади, що підлягають передачі в оренду, а саме: м. Лохвиця, вул. Шевченка, 32 (для розміщення їдальні КЗО «Лохвицький медичний фаховий коледж Полтавської обласної ради»), м. Лохвиця, вул. Незалежності, 4, (для розміщення адміністративних та господарських приміщень КНП Лохвицький ЦПМСД), с. Лука, вул. Вишнева, 41 (для розміщення АЗПСМ  КНП Лохвицький ЦПМСД), с. Білогорілка, вул. Молодіжна, 14 (для розміщення ФАП КНП Лохвицький ЦПМСД), с. Жабки, вул. Шкільна, 4 (для розміщення АЗПСМ  КНП Лохвицький ЦПМСД), с. Бербениці, вул. Комсомольська, 2  (для розміщення АЗПСМ  КНП Лохвицький ЦПМСД), с. Бербениці, вул. Комсомольська, 2 (для  розміщення ФАП КНП Лохвицький ЦПМСД), с. Христанівка вул. Христини Литвиненко, 25 (для розміщення ФАП КНП Лохвицький ЦПМСД), с. Харківці, вул. Тесленка, 42 (для  розміщення ФАП КНП Лохвицький ЦПМСД).

          Із метою впорядкування адресного господарства рішенням виконкому уточнено адресу об’єкта нерухомого майна, розташованого в с. Лука. 

          Відповіддю на звернення жителів Лохвицької громади про те, що рух великовагового 50-тонного транспорту негативно впливає на житлові будинки громадян, спричиняє пошкодження дорожнього покриття та руйнацію у  м. Лохвиця  мостів, вантажопідйомність яких становить не більше 10 т, стало рішення виконавчого комітету про встановлення П-подібної металевої конструкції висотою 3,5 м із заборонним дорожніми знаками по вул. Перемоги біля будинку №86 м. Лохвиця.