ВІДБУЛОСЯ ЗАСІДАННЯ ПОСТІЙНОЇ КОМІСІЇ ІЗ ЗЕМЕЛЬНИХ ВІДНОСИН, БУДІВНИЦТВА ТА ЕКОЛОГІЇ

  • 106

            На засіданні постійної депутатської комісії із земельних відносин, будівництва та екології, яке 30 квітня провів її голова, депутат міської ради Анатолій Заславець, були розглянуті проекти рішень 114 питань.

             На засіданні  постійної комісії  були присутні  її члени Микола Голінко та Андрій Прядка, який приступив до виконання своїх депутатських повноважень на минулій сесії та, відповідно до рішення депутатів, призначений членом вищезгаданої комісії. У роботі комісії також взяли участь депутати міської ради Анатолій Білан та Олеся Солохіна. 

            Заступник міського голови Анатолій Лахач виступив доповідачем по питаннях, пов’язаних із будівництвом. Мова, зокрема,  йшла про  спрямування коштів на заходи Програми розвитку дорожнього господарства Лохвицької громади  у 2024 році.  Як зазначив заступник міського голови, попередньо було проведене обстеження дорожнього фонду і  серед доріг комунальної власності, які знаходяться у місті Лохвиця та старостатах громади, визначено перелік з 18, які найбільше потребують  покращення проїзного стану. При обговоренні цього питання  Анатолієм Лахачем було внесено пропозицію додати до переліку доріг пункт про пішохідні доріжки на території міста, які потребують ремонту.

            Як зазначив на засіданні комісії начальник відділу з земельних і екологічних питань Сергій Шевчик, фактично 80 відсотків земельних питань, винесених 52-гу сесію, раніше були розглянуті і накопичилися ще з грудня 2023 року  через саботування сесій депутатами.

            Використання земельних ділянок за призначенням та наповнення бюджету – так означив основний підхід до роботи голова комісії Анатолій Заславець, і члени комісії детально обговорили кожне із земельних питань, винесених на сесію. Зокрема щодо інвентаризації та проведення торгів  на ділянки водного фонду, щодо надання дозволів на викуп земельної ділянки для ведення фермерського господарства, щодо надання дозволів на виготовлення технічної документації з нормативно-грошової оцінки земель населених пунктів, щодо розірвання договорів оренди, продовження термінів дії договорів  та передачі у користування на умовах оренди земельних ділянок, щодо затвердження технічної документації із землеустрою, яка посвідчує право власнику на земельну ділянку. Розглянули члени комісії ряд земельних питань, заявниками по яких виступають сільськогосподарські і підприємства нафтогазового  комплексу, які провадять свою діяльність на території громади.

            У підсумку комісія рекомендувала винести запропоновані проекти  рішень по земельних питаннях  на колегію ради 1.05.2024 р. та на сесію 2.05.2024 р. та вийшла з пропозицією питання «Про затвердження ставок орендної плати за земельні ділянки у відсотках від нормативної грошової оцінки земель комунальної власності та території Лохвицької міської ради на 2024 рік» також розглянути на колегії, обговоривши його спільно з усіма депутатами міської ради.