ІЗ ЗАСІДАННЯ ПОСТІЙНОЇ КОМІСІЇ З ПИТАНЬ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я, КУЛЬТУРИ, ОСВІТИ, СПОРТУ ТА СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ НАСЕЛЕННЯ

  • 118

            Сьогодні, 1 травня, у рамках підготовки до чергової 52-ї сесії Лохвицької міської ради 8 скликання, відбулося засідання постійної депутатської комісії з питань охорони здоров’я, культури, освіти, спорту та соціального захисту населення, головою якої є Юрій Фомін. У засіданні комісії взяли участь її члени – депутати Лідія Пугач, Ніна Марченко,  Анатолій Кравченко, Тетяна Савинська, котра на попередній позачерговій 51 сесії приступила до виконання своїх депутатських повноважень та була призначена членом названої вище комісії.

              У засіданні також взяли участь секретар ради Тетяна Даценко та депутат міської ради Олеся Солохіна.

            На  комісії були розглянуті і обговорені проекти рішень по питаннях порядку денного, які стосувалися освітньої, медичної, культурної та соціальної сфери. Зокрема, про затвердження звітів про виконання фінансових планів КНП «Лохвицький ЦПМСД»  та КНП «Лохвицька міська лікарня»,  щодо внесення змін до відомостей в ЄДР про заклади освіти, щодо затвердження актів приймання-передачі запасів від відділу освіти виконавчого комітету Лохвицької міської ради до Лохвицької добровольчої сотні, про внесення змін до заходів Комплексної програми «Розвиток освітньої галузі громади на 2023 – 2025 роки», про перенаправлення коштів по Центру надання соціальних послуг та відділу культури, сім’ї, молоді та спорту виконавчого комітету міської ради та щодо затвердження  Положення про надання матеріальної допомоги ВПО (родинам з дітьми) на придбання жила  у сільській місцевості Лохвицької громади. Також під час засідання комісії були обговорені питання внесення змін до Порядків забезпечення санаторно-курортним лікуванням громадян, постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи, та осіб з інвалідністю  внаслідок війни, ветеранів війни, учасників бойових дій з числа захисників і захисниць України.   

            Підсумком засідання стали рекомендації постійної депутатської комісії винести проекти рішень на колегію ради 1 травня 2024 року та на голосування  сесії 2 травня 2024 року.