СЛОВО СЕКРЕТАРЯ РАДИ

  • 66

Сесія - є основою організаційно-правової форми роботи будь якої ради. Щоб організувати та провести пленарне засідання депутат ради робить виїзди на об’єкти, вивчає кожний проєкт рішення, який планується виносити на сесію ради,  працює у Комісіях ради, на Колегії ради. Як правило, на засіданнях постійних депутатських комісій ідуть  дебати, кожен  член комісії має свою думку, своє переконання. Головний розробник проєкту рішення, зазвичай це є працівник виконавчого комітету,  переконує  і доводить фактами, що проєкт рішення не суперечить чинному законодавству та  є вкрай важливим для життєдіяльності громади.

Проведення сесії завжди є роботою сукупності засідань постійних депутатських комісій міської ради. Хтось придумав слово «одобрямс», тобто, якщо на пленарному  засіданні у депутатів не виникає додаткових запитань до доповідача, то це означає, що впродовж сесійного тижня проєкт рішення повністю вивчено та схвалено. І якщо цей таки «одобрямс» відбувається, бо депутати ради знають кожну цифру, за яку голосують, кожну проблему, за якою підготовлений проєкт рішення, кожний наступний крок, після прийняття якогось рішення, то велика подяка депутатському корпусу, людям, які колись, у далекому 2020 році (в нашому випадку) дали свою згоду бути депутатом ради, які хочуть свою громаду змінити на краще. От і вчора, 1 травня, в сесійній залі міської ради впродовж чотирьох годин відбувалося засідання Колегії ради, де було розглянуто, вже колективно, після роботи у своїх депутатських комісія, 155 проєктів рішення, які планується винести на 52 сесію Лохвицької міської ради.

Хотілося б, щоб і ті депутати, які вбачають кругом тільки «Зраду» долучилися до роботи ради, задавали свої запитання, вносили свої пропозиції, почули своїх колег депутатів та були почутими.

Віримо, що все у нас вийде, робимо все для якнайшвидшої нашої Перемоги, працюємо далі для нашої територіальної громади.