ПРО ЧЕРГОВИЙ ВИЇЗД МОБІЛЬНОЇ БРИГАДИ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ ДОПОМОГИ ОСОБАМ, ЯКІ ПОСТРАЖДАЛИ ВІД ДОМАШНЬОГО НАСИЛЬСТВА

  • 55

     01 травня  2024 року  здійснено черговий виїзд мобільної бригади соціально - психологічної  допомоги особам, що постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі. До виїзду залучилися соціальний працівник першої кваліфікаційної категорії відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради Надія НАСТЕНКО, начальник та провідний спеціаліст Служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради Ольга ПОПОВА та  Вікторія ЛИТВИНЕНКО, поліцейський офіцер громади Володимир ГРИЩЕНКО.

     Мобільна бригада продовжує свою важливу роботу, надаючи соціально-психологічну допомогу тим, хто потребує захисту та підтримки в умовах домашнього насильства та насильства за ознакою статі. Метою діяльності мобільної бригади є надання соціально-психологічної допомоги постраждалим особам. Спеціалісти надають консультації, здійснюють кризове та екстрене втручання, а також соціальну профілактику, враховуючи індивідуальні потреби кожного клієнта.

     Бригада  виїзджає з метою надання психологічної допомоги та інформування постраждалих осіб про доступні послуги, що охоплюють медичний, соціальний, психологічний та правовий аспекти. Також надається інформація щодо інших загальних або спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб. Спеціалісти бригади роз’яснюють постраждалим особам їхні права, закріплені законом, а також можливості отримання допомоги від різних суб’єктів. Важливою складовою роботи є не лише надання допомоги, але й формування у постраждалих свідомого ставлення до власної ситуації та доцільності отримання допомоги. Фото без опису