ВШАНУВАЛИ ГЕРОЇВ ДО ДНЯ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ

  • 160

8 травня, в День пам’яті та примирення, лохвичани, як і вся Україна, вшанували кожного, хто боровся з нацизмом у часи Другої світової війни.

Біля пам’ятника загиблим землякам в центрі міста цього дня відбувся меморіальний захід «Минулого Вогонь не згасне» з нагоди 79 річниці перемоги над нацизмом у Європі.

Нині, як і в роки Другої світової війни, Україна воює з агресором. Однак тепер це – путінська Росія, яка увібравши в себе всі злочинні практики нацизму й комунізму, зазіхає на нашу територіальну цілісність і зруйнувала мир у Європі, але говорить про «вирішальний внесок у перемогу над нацизмом росіян».

Ми знаємо, що жодна країна не може претендувати на виняткову роль у перемозі  над нацизмом. Перемога – результат титанічних зусиль десятків держав і сотень народів. Так само неприпустимими є спроби прикриватися моральним авторитетом переможця для агресивної політики, кульмінацією якої стало злочинне повномасштабне вторгнення Російської Федерації в Україну 24 лютого 2022 року.

Учасники меморіального заходу схили голови перед пам’яттю і подвигом славних синів – захисників України – ушанувавши пам’ять про героїв хвилиною мовчання. Панахиду за загиблими у роки Другої світової війни провів отець Всеволод православної церкви України.

В рамках відзначення Дня пам’яті та примирення, пам’ятаючи подвиг тих, хто переміг нацизм, та вшановуючи пам’ять земляків, які загинули, захищаючи рідну Україну від рашизму, лохвичани поклали квіти нашої вдячності до пам’ятних знаків часів Другої світової війни та пам’ятників і могил героїв нашого часу. Героїв, які віддали своє дорогоцінне життя на вівтар свободи українського народу.

Слава Україні.