У ГИРЯВИХ ІСКІВЦЯХ ВІДКРИЛИ ПАМ’ЯТНУ ДОШКУ ЗАГИБЛОМУ ВОЇНУ ОЛЕКСАНДРУ ШЕВЧЕНКУ

  • 576

Сьогодні, 10 травня 2024 року, на фасаді Гирявоісковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів урочисто відкрили меморіальну дошку загиблому воїну, учневі цього закладу, Олександру Шевченку. У стінах цієї школи Саша навчався, мріяв про своє майбутнє. На жаль, війна все перекреслила…. 

22 лютого 2024 року під час виконання бойового завдання Олександр Сергійович Шевченко загинув, до останнього подиху залишаючись вірним Україні, яку любив і майже з перших днів широкомаштабного вторгнення захищав на передній лінії фронту.

Йому назавжди 35. Таким залишиться у нашій пам’яті.

Олександр Шевченко народився 14 січня 1989 року в селі Гиряві Ісківці. Із 1996 по 2003 рік навчався в Гирявоісковецькій ЗОШ І-ІІІ ступенів. У 2004 році закінчив 9 класів Снітинської ЗОШ І-ІІІ ступенів, після чого навчався у Червонозаводському ПТУ № 32, яке закінчив у 2007 році, здобувши професії зварювальника, столяра. У 2007 році був призваний на строкову військову службу. У 2014-2025 роках був учасником АТО. За мирного життя працював на будівництвах в Україні та за кордоном, разом з дружиною виховував доньку.

Доброзичливий, щирий, справедливий, безвідмовний – таким знали Сашу односельці, і таким він залишиться в людській пам’яті. 

Із словом на спомин загиблого Героя та співчуття його рідним виступили міський голова Лохвицької територіальної громади  Віктор Радько, староста Гирявоісковецького старостинського округу Наталія Давиденко, директор школи Наталія Максимейко.

Від родини виступив дядько Героя Карабка Олег Юрійович, який поділився теплими спогадами про свого племінника.

Також виступив начальник відділення рекрутингу та комплектування Другого відділу Миргородського РТЦК та СП майор Генадій Токар, який вручив квіти мамі та дружині загиблого воїна Горловій Світлані Миколаївні та Яременко Лілії Леонідівні. 

Почесне право відкрити меморіальну дошку пам’яті загиблого воїна Олександра Шевченка було надано однокласникам Героя Віті Строгіній та Ользі Плутенко. 

Церемонію освячення дошки провів протоієрей Православної церкви України Михайло Малєвич.

Із сльозами на очах односельчани поклали квіти до меморіальної дошки вірного сина і захисника рідної землі в пам'ять про нього та всіх полеглих патріотів України.  

Молоді, усміхнені, красиві – такими з пам’ятних дошок дивляться  на шкільне подвір’я захисники Олександр Шевченко, Роман Малишко, Олександр Корпань.

Господь відкрив перед ними двері раю, бо пішли  вони на небо нескореними.  

Вічна пам'ять Героям! Слава Україні!