ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

  • 111

ГЕРОЇ НЕ ВМИРАЮТЬ!

У цей день 16 травня 2023 на Донеччині – при виконанні службових обов’язків по захисту територіальної цілісності та суверенітету України під час збройної агресії з боку російської федерації в районі населеного пункту Оріхово-Василівка Бахмутського району зник безвісти Козаченко Олександр Миколайович. Інформація про його загибель підтвердилася у вересні 2023 року після отримання результатів ДНК-експертизи.

Минув тяжкий рік…. І сьогодні, 16 травня вже 2024 року, Лохвицька громада зібралася в рідному для Олександра селі Бербениці щоб увіковічити його пам'ять. На капличці в центрі села було відкрито меморіальну дошку військовослужбовцю Збройних сил України солдату Олександру Миколайовичу Козаченку.

Народився Олександр Миколайович 21 вересня 1982 року в селі Бербениці. До 9-го класу навчався у Бербеницькій ЗОШ, потім – у Луценківській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Після закінчення 11 класів вступив у ПТУ в с. Дігтярі Чернігівської області, де здобув спеціальність тракториста.Після строкової служби в українській армії Олександр повернувся у рідне село і працював за спеціальністю на підприємствах сільськогосподарської галузі. У мирному житті останні роки трудився трактористом у ТОВ «Райз-Схід». 22 березня 2023 року Олександр Козаченко був мобілізований у ряди Збройних сил України, служив у званні солдата у 127-й бригаді територіальної оборони до цієї непоправної дати. Поховали бійця 19 вересня 2023 року на кладовищі у його рідному селі Бербениці.

Із скорботними словами до присутніх звернулися староста Григорій Дідовець, секретар Лохвицької міської ради Тетяна Даценко, старший офіцер Миргородського РТЦК та СП майор Геннадій Токар.

Освячення пам’ятного знака провів отець Всеволод.

Учасники мітингу поклали квіти та низько схилили голови перед героєм Олександром Миколайовичем Козаченком, хвилиною мовчання вшанували пам’ять про нього та усіх загиблих в цій страшній війні.

Відтепер пам’ятний знак буде постійним спогадом сьогоднішнім і наступним поколінням про патріотизм і героїчний подвиг захисника Батьківщини.

Світла пам’ять про Героя назавжди залишиться у наших серцях! Вічна Слава Герою України!