УРОЧИСТЕ ВІДКРИТТЯ МЕМОРІАЛЬНИХ ДОШОК ЗАГИБЛИМ ВИПУСКНИКАМ ЛОХВИЦЬКОЇ ЗОШ І-ІІІ СТУПЕНІВ № 3

  • 112

22 травня цього року в Лохвицькій загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 відбулося урочисте відкриття меморіальних дошок загиблим випускникам школи Сало Анатолію Івановичу та Сироткіну Олександру Олександровичу. Вони загинули на війні, захищаючи територіальну цілісність і незалежність рідної землі.

На захід були запрошені рідні загиблих, їх друзі та однокласники, були присутні працівники та учні закладу. 

Із словами гордості за наших героїв виступили міський голова Лохвицької територіальної громади Віктор Іванович Радько, представник другого відділу Миргородського РТЦК та СП майор Генадій Токар та директор школи Олена Іванівна Колєнова.

Анатолій Іванович та Олександр Олександрович були життєрадісними та енергійними. Коли окупант прийшов на нашу землю, вони покинули мирне життя і стали на захист України. Не змогли стояти осторонь з моменту повномасштабного вторгнення. Для нас, живих, – вони символ самопожертви, приклад для наслідування майбутнім поколінням.

Про втрати завжди говорити важко і боляче, але коли з життя йдуть зовсім молоді, то говорити важко і боляче вдвічі.

Сьогодні на фасаді школи з’явилися пам’ятні дошки, пам’ятні знаки, які знову і знову будуть нагадувати всім про війну, про материнське та людське горе.

Допоки ми живі — житиме пам’ять про наших героїв. Вони щодня з меморіальних дошок зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів, нагадуючи кожному, що вони віддали життя, аби ми жили в мирній квітучій Україні.