В рамках проекту "Німецько-український агрополітичний діалог" проходить фахово-інформаційний захід

  • 181

В рамках проекту "Німецько-український агрополітичний діалог" проходить фахово-інформаційний захід "Розвиток сільських територій та сучасні тенденції сільськогосподарського виробництва в ЄС на прикладі федеральної землі Саксонія". Крім центральних органів Україну представляють в ньому і вісім громад з 5 регіонів, серед яких і Лохвицька.
03.06.2024 року в Земельному управлінні питань навколишнього середовища, сільського господарства та геології Саксонії (LfULG, SMEKUL) разом з керівником відділу політики з питань навколишнього середовища, сільського господарства, розвитку сільських територій Д-р Маріо Маршем ознайомилися з аспектами сільської місцевості Саксонії та вивчили програму LEADER і варіанти її застосування в Україні.
Представники Лохвицької міської ради знайомили німецьких партнерів з Лохвицькою громадою та обговорювали можливості співпраці.
Піднімалися такі важливі теми для громади, як можливості створення реабілітаційного центру, альтернативні джерела енергії, спільна участь в міжнародних програмах.
04.06.2024 учасники проекту мали змогу ознайомитися з реалізованими проєктами за фінансовою підтримкою Leader.
1. Відновлення Палацу Зайферсдорф, який був побудований родиною Ґауґвітц у 1560 року.
2. Капітальний ремонт пам‘ятки культури колишній будинок священника родини Ціммерманн-Терне за ініціативою організації Orla в громаді Вахау, споруджений у 1780 році.
3. Реставрація історичного трактиру «Цум Анкер», який знаходиться під охороною пам‘яток культури. У майбутньому тут розташуються готель, зал для свят та ресторан.
4. Парк «Мамонтовий сад» у Прітітці, в якому ставлять акцент на стале розведення та збереження рідкісних рослин із всього світу. На території парку розташований магазин- оранжерея, парк розваг і ресторан, ринок органічних регіональних продуктів.