ОЩАДЛИВЕ ЕНЕРГОСПОЖИВАННЯ – НАШЕ СПІЛЬНЕ ЗАВДАННЯ

  • 146

Шановні жителі громади!

У цей складний час, коли наша країна щодня стикається з численними викликами, ми вимушені звернутися до вас із надзвичайно важливим закликом. Унаслідок ворожих атак енергосистема України зазнала суттєвих пошкоджень, що спричинило значний дефіцит електроенергії. По всій країні діють обмеження в електропостачанні – вимушений крок для забезпечення життєздатності енергосистеми і відновлення її балансу. Ми повинні об'єднати зусилля, щоб зберегти стабільне постачання електроенергії.

Енергетики працюють у посиленому режимі, здійснюючи щодня всі необхідні заходи задля стабільного розподілу електричної енергії.

У Лохвицькій громаді з метою економії електроенергії обмежено використання вуличного освітлення, за винятком короткого проміжку часу в центральній частині міста.

Керівникам підприємств, установ, організацій і бізнесу необхідно розробити заходи щодо економії електроенергії, ретельно продумати свої дії, які будуть спрямовані на збереження електроенергії, яка так необхідна всій країні та нам із вами для нормальної життєдіяльності. Для ощадливого використання електроенергії необхідно відмовитися від світлової реклами, підсвічування фасадів будівель тощо.

Найбільш вразливою енергосистема є в  ранкові та вечірні години навантаження: з 7:00 до 11:00 та з 18:00 до 24:00. Саме в ці періоди ми вмикаємо найбільшу кількість приладів, коли зранку збираємося на роботу, а ввечері повертаємося додому й займаємося домашніми справами. Також зростає споживання електроенергії через спеку і використання кондиціонерів. І якщо всі одночасно користуватимуться енергоємними приладами, це може призвести до перевантаження і так пошкоджених мереж, що спричинить аварійні ситуації.

Просимо вас дотримуватися наступних рекомендацій:

  1. Вимикайте непотрібні прилади. Якщо ви не користуєтеся електроприладом, вимкніть його з розетки. Навіть у режимі очікування прилади споживають електроенергію.
  2. Перенесіть використання потужних приладів на інший час. Спробуйте прати, прасувати в денний або пізній вечірній час.
  3. Використовуйте енергоощадні лампи та побутову техніку. Це допоможе знизити загальне споживання електроенергії.
  4. Вимикайте світло, якщо виходите з приміщення. Навіть такі дрібні кроки можуть суттєво знизити навантаження на мережу.
  5. Уникайте одночасного вмикання потужних електроприладів. Це гарантує не тільки безпеку, але й ефективність використання електроенергії.

Наше спільне завдання – зберегти стабільність енергопостачання в цей важкий час. Кожен наш крок у напрямку зменшення споживання електроенергії допомагає нам зберегти ресурси для більш нагальних потреб і забезпечити безперебійну роботу критичної інфраструктури.

Ми вдячні усім за розуміння, підтримку та готовність діяти в інтересах нашої Лохвицької територіальної громади і країни. Разом ми зможемо подолати всі труднощі.Фото без опису