Про проведення засідання Комісії з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильств за ознакою статі

  • 113

 

     14 червня 2024 року відбулося чергове засідання Комісії з питань координації дій щодо запобігання та протидії домашньому насильству і насильства за ознакою статі під головуванням заступника міського голови Лохвицької міської ради Сергія ШРАМКА.

    До діалогу були запрошені суб'єкти, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії домашньому насильству: директор та спеціалісти відділення соціальної роботи Центру надання соціальних послуг Лохвицької міської ради, поліцейські офіцери громади, прокурор Лохвицького відділу Миргородської окружної прокуратури Полтавської області, спеціалісти Служби у справах дітей виконавчого комітету Лохвицької міської ради, інспектор та дільничий офіцер поліції сектору ювенальної превенції. 

    Присутні обговорили низку важливих питань, пов'язаних з попередженням та протидією домашнього насильства в громаді. Увага була приділена сім'ям, де насильство стало системним, і були зареєстровані повторні випадки домашнього насильства.

   Особлива увага приділялась інформуванню населення стосовно прав та дій в разі існування загрози домашнього насильства, в тому числі шляхом розміщення інформаційних матеріалів в загальнодоступних місцях для населення та  проведення заходів з метою формування нетерпимого відношення до насильницької моделі поведінки, небайдужого ставлення до постраждалих осіб. Фото без опису