Зміни до «Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами».

  • 121

Фото без опису    Головне управління Держпродспоживслужби в Полтавській області  доводить до вашого відома, що Кабінетом Міністрів України внесені зміни  до «Порядку одержання посвідчення про право роботи з пестицидами». Відповідну постанову № 640 Уряд прийняв на черговому засіданні 04.06.2024 р.

    Документ розроблений Міністерством аграрної політики та продовольства України на виконання Закону України «Про адміністративну процедуру».

    Постанова № 640 передбачає:

•           можливість отримання послуги з проходження навчання з питань безпечного поводження з пестицидами та отримання посвідчення про право роботи з пестицидами за єдиною . Цю заявку можна подати до територіального органу Держпродспоживслужби або центру надання адміністративних послуг;

•           розгляд заяв з урахуванням вимог Закону України «Про адміністративну процедуру»;

•           надання права Головним управлінням Держпродспоживслужби в областях визначати місце (приміщення) для проведення навчання в очній формі та проходження перевірки знань (тестування).

    Реалізація Постанови дозволить чітко регламентувати порядок розгляду та вирішення справ, які пов’язані з отриманням посвідчення на право роботи з пестицидами. Також наблизити цю сферу діяльності до європейських стандартів.

    Більш детальніше з Постановою можна ознайомитись на Єдиному веб-порталі органів виконавчої влади України за посиланням:  https://www.kmu.gov.ua/npas/pro-vnesennia-zmin-do-poriadku-oderzhannia-posvid-a640   .

 

В. Залізняк , головний спеціаліст відділу захисту рослин, фітосанітарної діагностики та прогнозування  Управління  фітосанітарної безпеки  Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області.