Лохвицька громада провела у засвіти загиблого військовослужбовця ЗСУ, старшого лейтенанта ВИННИКА Анатолія Васильовича

  • 182

Сьогодні, 27 ЧЕРВНЯ, Лохвицька громада провела у засвіти загиблого військовослужбовця ЗСУ, старшого лейтенанта ВИННИКА Анатолія Васильовича. Мешканці Лохвицької територіальної громади зі сльозами на очах живим коридором зустрічали дорогою траурний кортеж з тілом полеглого, який востаннє повертався до батьківського порога. Люди віддавали данину пам’яті воїна, стоячи навколішки, устеляли дорогу живими квітами.

Після поминальної відправи, яку проводили священики ПЦУ в Благовіщенській церкві міста Лохвиця, поховальна процесія рушила в село Безсали до батьківської хати, де народився та виріс Анатолій, а далі на Безсалівське сільське кладовище №2.

На цвинтарі відбувся велелюдний скорботний мітинг. Рідні, друзі, знайомі, колеги по роботі, всі, хто знав і поважав Анатолія Васильовича за життя, прийшли з ним попрощатися. Пекучий жаль і невимовна туга за обірваним кривавою війною життям пронизували всіх присутніх. Рідне село Безсали проводжало назавжди свого вірного сина.

Анатолій Васильович Винник народився 5 серпня 1987 року в с.Безсали.

1 вересня 1993 року вступив до 1-го класу Безсалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, яку успішно закінчив у 2004 році, був одним з найкращих її учнів як у навчанні, так і у спорті та позашкіллі.

У 2004 році вступив на перший курс юридичного факультету Полтавського інституту економіки і права, після закінчення у 2009 році 4-го курсу якого, отримав базову вищу освіту та здобув кваліфікацію бакалавр за спеціальністю «Правознавство».

Під час навчання в даному інституті пройшов військову підготовку офіцера запасу при Військовому інституті телекомунікацій НТУУ «КПУ» та у 2008 році отримав військове звання молодшого лейтенанта.

У 2010 році вступив на 5-й курс Харківського національного університету внутрішніх справ, який закінчив у 2011, отримав повну вищу освіту та здобув кваліфікацію юриста за спеціальністю «Правознавство».

У 2012 році прийшов на роботу в органи місцевого самоврядування до виконавчого комітету Лохвицької міської ради, де почав працювати провідним спеціалістом-юрисконсультом.

З 01.03.2018 року обійняв посаду начальника юридичного відділу виконавчого комітету Лохвицької міської ради.

З 24.02.2022 року добровільно встав до лав Збройних сил України. Спочатку проходив службу в роті охорони на території Лохвицької громади, потім були Донецький та Харківський напрямки.

22 червня 2024 року перебуваючи на захисті територіальної цілісності України, в районі населеного пункту Нечволодівка Куп’янського району Харківської області, Анатолій ВИННИК загинув…  

Анатолію було лише 36 років. Прикро і боляче, що на злеті війна обірвала життя повного сил, планів і перспектив чоловіка, мужнього воїна, який до останнього подиху боронив від ворога рідну українську землю.  

Виступаючи з прощальним словом, міський голова Віктор Радько, директор Безсалівської ЗОШ І-ІІІ ступенів Говоруха Світлана Миколаївна, провідний спеціаліст Безсалівського старостинського округу Світлана Максютенко, старший офіцер другого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  Геннадій Токар, колега - військовослужбовець Збройних сил України, висловили глибоке співчуття рідним загиблого – батьку Василю Васильовичу, мамі Ганні Василівні, дружині Наталії Олександрівні, сину Артему, братам Віталію Васильовичу та Олександру Васильовичу, усім близьким і знайомим загиблого.

На сільському кладовищі старшому лейтенанту Анатолію Васильовичу Виннику віддали останні військові почесті. Трикратний стрілецький салют пронизав небо над Безсалами. Старший офіцер другого відділу Миргородського районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки  Геннадій Токар вручив дружині захисника Наталії Олександрівні, Державний Прапор України, який почесна варта зняла з домовини її загиблого чоловіка…

Навіки пам’ять про захисника України Винника Анатолія Васильовича буде жити у  людських серцях. Він – незламний воїн російсько-української війни, який боровся за свободу Батьківщини, захищав її незалежність. Завдяки  таким захисникам, як Анатолій Васильович Винник, всі ми маємо надію на майбутнє, віру в те, що Україна була, є і буде! 

Низько схиляємо голови в пошані перед Героєм, який боровся за Перемогу над ворогом і віддав своє молоде життя за мирне, сонячне небо над Україною. Слава Герою! Вічна пам'ять його світлій душі!