ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ!

  • 72

         За мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України від 10.04.2024 року № 224  старшого солдата СІНІЧЕНКО Ярослава Сергійовича 1990 року народження, нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

         Сьогодні 12 серпня старший офіцер відділення рекрутингу та комплектування 2 відділу Миргородського РТЦК та СП старший лейтенант Роман ЛЯШ спільно з секретарем Лохвицької міської ради Тетяною ДАЦЕНКО передав почесну нагороду батькам загиблого – матері Наталії Григорівні та батькові Сергію Володимировичу.

         Народився СІНІЧЕНКО Ярослав 17.07.1990 року в м. Лохвиця. У 2018 році він закінчив Київську національну академію внутрішніх справ, отримавши спеціальність юриста. У званні старшого сержанта працював у полку поліції особливого призначення №2 у м. Київ, пізніше – приватній охоронній фірмі. Мав багато планів на життя, які перекреслила війна.

         Після повномасштабного вторгнення військ російської федерації він пішов захищати Україну від ворога – 11 березня 2022 року був мобілізований до лав Збройних сил України.

         17 квітня 2022 року на Харківському напрямку разом з групою побратимів старший солдат Ярослав СІНІЧЕНКО потрапив у засідку ДРГ.

         Слава і вічна пам'ять воїну Збройних сил, який віддав своє життя за  нашу свободу і мирне небо над Україною!