ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЯМ!

  • 25

         За мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Указом Президента України від 28.06.2024 року № 401 солдата Олега БУЯКІНА 1996 року народження нагороджено орденом «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно).

         Сьогодні, 24 жовтня 2024 року, представник Миргородського РТЦК та СП майор Геннадій Токар спільно з першим заступником Лохвицького міського голови Сергієм Шрамком передав почесну нагороду батькові Віталію Анатолійовичу та сестрі загиблого Юлії.

                  Олег Буякін народився 20 вересня 1996 року у селі Білогорілка. Після закінчення 9 класів місцевої школи у  2012 році вступив до Решетилівського професійного ліцею, де здобув професію електрогазозварника.  З 2014 року працював за професією у фірмі «Укртранс» м. Київ. У вересні 2020 року переїхав у село Лука.

         Перед війною трудився за кордоном.  Коли  ворожі російські війська вторглися на територію України, Олег Буякін за покликом серця  пішов на фронт добровольцем. 

                  3 червня 2023 року на Донецькому напрямку від травм, отриманих внаслідок мінометно-артилерійського обстрілу, наш земляк, боєць Окремої президентської бригади імені гетьмана Богдана Хмельницького солдат Олег БУЯКІН загинув.

          Слава і вічна пам'ять воїну Збройних сил, який віддав своє життя за нашу свободу і мирне небо над Україною!