БУТКО РОМАН АНАТОЛІЙОВИЧ

  • 210

БУТКО РОМАН АНАТОЛІЙОВИЧ 

13.03.1990 – 2.10.2022

Бутко Роман народився 13 березня 1990 року у селі Гудими Роменського району Сумської області. Згодом, у 1994 році,  сім’я переїхала на Лохвиччину – у село Юсківці.  Роман закінчив Лучанську загальноосвітню школу. Навчався у Сумському аграрному університеті на юридичному факультеті, який закінчив у 2016 році.

Роман Бутко був учасником антитерористичної операції на сході України, захищав її незалежність і територіальну цілісність.

Як працьовитого, відповідального, сумлінного і доброзичливого чоловіка знали Романа односельчани  у мирному житті. Він працював як самостійник, допомагав людям у оранці городів, перевезенні власним транспортом.

На другий день після повномасштабного російського вторгнення, 25 лютого 2022 року, був призваний до лав Збройних сил України по мобілізації. Військову службу проходив у званні солдата.

2 жовтня 2022 року під час ведення бойових дій у районі населеного пункту Давидів Брід Херсонської області в результаті мінометного обстрілу з боку противника наш земляк БУТКО Роман Анатолійович  загинув разом із своїм побратимом, лохвичанином Гаврилком Дмитром Григоровичем.

Поховали воїна у селі Гудими Андріяшівської сільської громади.

Відповідно до Указу Президента України від 30 травня 2023 року за особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, солдата Бутка Романа Анатолійовича нагороджено орденом «За мужність»  III ступеня (посмертно).

У загиблого залишилися мати, сестра, дружина та синок 2019 року народження.

Інші статті

Всі статті